Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 21:01 - Какво се случва ,когато попаднем в образователната вавилонска с-ма
Автор: gifted Категория: Други   
Прочетен: 1890 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2013 21:06


Здравейте на всички.Искам да ви покажа няколко интерестни неща ,които едни дадени хора ,които са спонсорирани от държавата и ние като данъкоплатци им плащаме за да учат нашите деца на абсолютни баламосваници, които наричат наука.

Първо думата наука - Наука в най-широкия класически смисъл е систематизирано достоверно знание, което може да бъде убедително обяснено чрез логиката.
 И второ думичката  Глупост - Глупостта е липсата на интелигентност, способност за разбиране, разум, ум или трезва преценка.
Думата еволюция има няколко значения , от които само едно е научно:

1. Космическа еволюция - произхода на времето ,материята и пространството.
Защото за да имате нещо(материя) трябва да имате къде да го сложите(пространство) и кога да го сложите(време)

2 .Химическа еволюция - произхода на по-високи елементи от водород
Ако големият взрив е произвел водорода и хелия, как са произлезли останалите 105 химични елемента?

3. Звездна и планетарната еволюция - произхода на всички звезди и планети
Голяма част от звездите са възникнали в ранния стадий на развитие на вселената преди 10 милиарда години. Днес също се създават звезди. Типичното образуване на една звезда протича по следния начин:
Отговорен за създаването на звездата е газовият облак, съставен предимно от водород, и заради собствената си гравитация колабира. Това се случва, когато гравитацията на газа доминира и така се изпълнява законът за неустойчивостта на Джим. Повод за това може да бъде ударната вълна от свръхнова или радиоционният натиск на създаваща се нова звезда.
След сгъстяване на облака газ се създават единични глобули (тъмни облаци от сгъстен прах и газ), от които впоследствие възникват звездите. За това звездите рядко възникват по единично, а в групи. Периодът на свиване продължава близо 10 до 15 милиона години.
Това го пише в учебниците ,а доказателства няма. На 1 човек се падат около 3 трилиона звезди и никой до сега не е наблюдавал образуване на звезда.Виждали сме да избухват от време на време ,но не и да се формират.

4.Органична еволюция - произхода на живота
Как е възникнал живота от нежив материал?
Първите живи същества били едноклетъчни организми, високо усъвършенствана вече форма на живот. Първите движения са били далеч по-прости. В тези начални дни слънчевата светлина и ултравиолетовите лъчи са разрушавали простите и богати на водород молекули на първичната атмосфера, а частите им спонтанно са се пренареждали в по-сложни и по-сложни молекули.Продуктите от тези ранни химически реакции са се разтваряли в океаните, като са образували своеобразен органичен бульон с постоянно нарастване на сложността, докато един ден, съвсем случайно се появила молекула, която можела да създава груби себеподобни копия, използвайки като градивни частици други молекули от бульона.
Всъщност няма никакви доказателства ,че това изобщо е възможно по някакъв начин.Ще обсъдим това по-надолу.



5.Макро-еволюция - промяната от един вид животно ,в друг вид.
Никой никога не е виждал куче да произведе не-куче, или котка да произведе нещо различно от котка.Но еволюционистите вярват ,че кучето е произлязло от скала или този така наречен скален  бульон ,ако се върнете назад във времето (4.6 млрд. г.)

6.Микро-еволюция - различни вариации между видовете
Малко е объркваща думичката микро-еволюция.По-простичко казано се случва кучето да произведе различна вариация(порода) куче ,но не и различен вид.

Първите 5 мога с чиста съвест да ги нарека глупост и ще продължа да пиша за тях по-надолу и по-подробно, защо и какво ги прави още по-глупави.Учат децата как всичко е започнало преди 20 млрд. г. от Големият взрив .Един простичък въпрос: От къде е дошло това нещо?От къде е дошла енергията? В тази теория няма никаква наука,защото няма доказателства нито може да обори физичните закони, а си е чиста вяра, само дето не е много чиста.






Сега ще сравним 2 теории ,които едната казват ,че е религиозна ,а другата научна, което аз силно успорвам и ще ви оставя да прецените дали и двете не са силно религиозни.

Как е започнало всичко?

Еволюционистите : 
 Повечето учени свързват началото на образуване на Вселената,
звездните системи и планетите с момента на Големия взрив, когато
Вселената, която е имала безкрайна плътност и нулев размер се е
взривила и е започнала да се разширява. Според съвременните научни
 представи възрастта на планетата Земя е 4,6 млрд. г. .Според теорията за Големия взрив преди 13,7 милиарда години Вселената е в безкрайно плътно състояние с огромна температура и налягане

 Тук имаме няколко проблема и сблъскване с първите 2 закона на термодинамиката:
 
   1. От къде е дошло това нещо от нищото с безкрайна плътност ,защото трябва да имате нещо за да го взривите (материя) и за да се взриви е нужна енергия ,която съответно да дойде от някаде. 

 1.1. Първият закон в термодинамиката гласи следното: Материята или енергията не може да бъде създадена или разрушена.
Всичко е създадено от материя , ако тази материя не може да бъде създадена, как тогава се е появила?
Имаме два случая : 1. Бог създаде небето и земята.
                                      2. Светът се е самосъздал.

 


 Излиза така ,че аз вярвам в това ,че в началото Бог създаде небето и земята,според библията преди около 6 000 г.. А те казват ,че в началото преди 20 000 000 000 г. прахта създаде живота. И излиза ,че аз съм религиозен? След като няма абсолютно никакви научни доказателства за да го докажат и да го нарекат наука.

2.След като установихме как се е създало всичко ,сега ще разберем и какви са двете мнения по въпроса с появата на живота:

По човешки казано еволюционистката теория е следната: 
 Преди 4,6 млрд г.(което е невъзможно да се докаже научно) във океаните са бълбукали различни химикали и при големите бури се е пръкнала една малка клетка(колкото е по-малък един организъм , толкова е по-сложен, пример: клетката в човешкото тяло е по-сложна от космическа совалка :хлоропласта ,чиято роля е да усвоява слънчевата светлина е по-сложен от цял град) ,която е започнала да се самовъзпроизвежда и от тази "проста" клетка са започнали да еволюират по-сложни организми и е било нужно няколко стотин милиона години и така излиза ,че пра пра пра пра пра пра пра пра пра пра пра пра пра дядо ви е бил химическа супа произвела се от скала.

 Това ,което някои може би знаете ,а други може и да не сте чували дори , е че нищо от тази теория няма, не може и не е  доказано научно, и че всички доказателства в физиката, океанология, химията, биологията и др. науки не могат да обеснят феноменът "еволюция" ,а именно го правят парадокс и небивалица.

Из учебника по океанология " Разгледаните в учебника основни въпроси от областта на морската
физика, химия, биология и геология показват незадоволителното
ниво на човешкото познание за океана към настоящия момент. Все 
още съществуват редица „бели петна”, противоречиви хипотези
и несъвършени модели, разминаващи се с установените факти. За
сега океанологията не се числи към точните науки и може би няма
да сгрешим, като към понятието „ignorabimus (не ще узнаем)”,
предложено от Емил Дюбоа-Раймон и отнасящо се до еволюцията на
Вселената и живота и до произхода на Земята и човешкото съзнание,
добавиме и процесите и явленията в Световния океан."   .... ?

Един физичен пример за тази небивалица е законът за запазването на ъгловия момент ,който гласи следното:
image

В изображението по-горе виждаме, че то илюстрира, че ако по-малки парченца са се разделили  от по-голям въртящ се обект, те също ще наследят същото по посока въртеливо движение , т.е. същият въртящ момент.
Според големият взрив всичко е произлязло от една точица - съответно трябва всички планети, галактики и спътници да се въртят в една и съща посока, но уви имаме планети, които се въртят обратно , такива като Венера и Уран, 8 от 91 луни, дори и някои галактики.Защо?


Лъжата за еволюцията е доста стара и доста голяма.И въпреки изцяло противоречива на всички научни доказателства и в абсолютно противоречие на всичко ,което Словото на Живия Бог ни казва, тя е приета от образователната система по цялият свят, резултатите от приемането и въвеждането на тази налудничева теория са: изваждането на молитвата от училищата, захладнялата любов между хората, стотици в пъти увеличаване на честотата на аборти, убийства, изнасилвания, кражби и това за което говорят всичките ни учители и професори ,че с всяка изминала година учениците с извинение го казвам ,но е факт ,че затъпяват.

Сега вече това , което ще пиша имайте в напредвид ,че  естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно.(1 Кор. 2 : 14)

 В начало Бог създаде небето и земята.(Битие 1 : 1)
понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено;
 и Той е преди всичко, и всичко чрез Него се сплотява. (Кол. 1 : 16-17)

За мен Той е Този Който поддържа всичко да не се разруши и поддаде в абсолютен хаос.Каквото гласи вторият закон на термодинамиката: Всяко нещо клони към безпорядък.


Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците,
 в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете, 
  Който, бидейки сияние на Неговата слава, и отпечатък на Неговото същество, и държейки всичко чрез Своето могъщо слово, след като извърши [чрез Себе Си] очищение на греховете, седна отдясно на Величието на високо. (Евреи 1 : 1-3)

 и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето; (Евреи 1 : 10)

Според библията земята е млада.Всички научни доказателства сочат към млада земя: Пустинята сахара е установено ,че не е на повече от 4000г пр.Хр . , австралийският коралов риф, е на не повече от 4200 г пр.Хр . , най-старото дърво в света не е на повече от 4300 г.пр.Хр.. , освен че земята е млада също така и Вселената е млада ,например: установено е ,че средно на всеки 30 г. избухва по 1 звезда ,която формира нова или супернова и все пак астрономите са открили по-малко от 300 такива кръга от супернови, което отговаря само на 2-3000 г., галактиките се въртят, но звездите ,които са от външната им страна се въртят по-бързо от тези от вътрешната страна, което означава ,че галактиките постепенно изгубват спираловидната си форма.Въпросът е : Щом са на милиарди години ,защо все още имат спираловидна форма? Кометите също пасват идеално на тази млада Вселена , доказателството е ,че все още има комети. 

Хора трябва да разберете ,че тази теория е абсолютно наопаки със словото 

Библия  :                                           Еволюция :
1. Земята преди слънцето.                     1. Слънцето преди земята.
2.Океаните преди земята.                      2.Земята е преди океаните.
3.Светлината преди слънцето.              3.Слънцето преди светлината.
4.Растенията по земята първо.             4.Първо е бил водния живот.
5.Плодородни дървета преди рибата.   5.Рибата преди плодородните дървета.
6.Риба преди насекоми                            6.Насекоми преди риба
7.Растенията преди слънцето
                7.Слънцето преди растенията

Ами магнетизма ? Говори ли се някъде за магнетизъм?
Знаете ли ,че магнитите винаги губят силата си?
Факт :
 Земната магнитна сила през последните 150 г. е намаляла с 6%.Това означава ,че земята не може да е на повече от 25 000 г. ,защото това ще означава толкова силен магнетизъм, който би променил топлината на земята и унищожил всичкия живот.

Ами нефта? Някой говорил ли ви е как се обеснява и получава нефта и какъв е проблема при нефта ?
Нефтът много често е под голямо налягане около 1400 кг на квадратен сантиметър.Нефтът излиза под голямо налягане от земята.Хората, които са изследвали нефта са установили ,че налягането на нефта е по-голямо от скалите над него, което създава истински проблем, което означава ,че нефтът е трябвало да пробие скалите за по-малко от 10 000 г.

Ами историята ? Всички исторически данни са на не повече от 5-6 000 г. Защо?

Драги читатели говорим си тук за война. Трябва да разберете нещо, води се война за вас и ви искат да сте като агнета, колкото се може по-големи глупости да се говорят и ние да ги приемаме. И защо? Защо навсякъде я има тази теория ,в книжарници ,в държавни училища, в колежи и университети, в децката градина, дискавъри чанъл, national geographic. Всички те правят Исус Христос лъжец, защото е казал :
 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.(Битие 1 : 27) 

Всеки сам си преценя в какво да вярва, но аз ви свидетелствам ,че всеки ,който положи вярата си в Живия Бог ще приеме множеството обещания ,които Исус Христос е направил към нас ,като например: Отче праведни, светът не Те е познал, но Аз Те познах; и тия познаха, че Ти си Ме пратил.
 И явих им Твоето име, и ще явя, та любовта, с която си Ме възлюбил, да бъде в тях, и Аз в тях., Защото всичко, що е родено от Бога, побеждава света; и тая победа, която е победила света е спечелила нашата вяра.А на тези ,които вярват казвам братя, незабравяйте да благодарите Бога по всяко време,  Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога.

Вярвайте братя, има още безкрайно много ,Бог обича и няма нищо ,което да ви откъсне от Божията Любов. 

амин.









Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gifted
Категория: Други
Прочетен: 23905
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930