Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2013 15:16 - Сине човешки, внимавай в сърцето си
Автор: gifted Категория: Други   
Прочетен: 1277 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.02.2013 15:16


Езекиил 44:5 И Господ ми рече: Сине човешки, внимавай в сърцето си, погледни с очите си и чуй с ушите си всичко, което ти казвам за всичките наредби на Господния дом, и за всичките му закони; и забележи добре входа на дома, с всичките изходи и светилището.


Мат. 5:13 Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората.
 
Нашата съвест трябва да е силна и изградена върху ясни морални правила,които да в сърцата ни , ако съвестта ни се сравни с тази на един убиец или изнасилвач , то и ние сме за затвора и подлежим на наказание.

Мат. 5:14-16 Вие сте виделината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие.
15 И когато запалят светило, не го турят под шиника, а на светилника, и то свети на всички, които са в къщи. 16 Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.

Бог ни говори , така че да го разбираме,Той не е някой, Който да седи там горе и да Си измисля някакви правила , които не можем да изпълним или , за които не знае ,че сме слаби и бездушни за да ги следваме. Напротив Той е винаги до теб, винаги стои и чака теб.И когато се решиш ,че можеш да го следваш в светлината Му , Той ще ти даде силата ,любовта и мъдростта за да солиш земята и да светиш за всички, които стоят в тъмнината.

Апостол Петър ни казва ,че в сърцето ни се крие живота ни
1 Петрово 3 :4 но скришният в сърцето живот

Сега ще говоря за този живот , който е скрит в сърцето ни, как сме забравили за съществуването му .

Мат. 5:21 Чули сте, че е било казано на старовременните: "Не убивай; и който убие излага се на съд".

И ние всички си знаем ,че  убийците подлежат на съд , но какво е това , което затъмнява сърца ни.

Мат. 5:22 А пък Аз ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си [без причина], излага се на съд; и който рече на брата си Рака(Празноглавецо) , излага се на Синедриона; а който му рече: Бунтовни безумецо, излага се на огнения пъкъл.

Какво е заело ежедневния ни живот, да клеветим всеки , който не иска да ни угоди, да се гневим на всеки , който изразява различно мнение от нашето.Да клеветим родителите си, приятелите си и учителите си се е превърнало в нещо абсолютно нормално,дори ако не го правиш ,няма да те приемат в обществото или средата , в която живееш.Но това гневене без причина и клеветене ,което вършим единствено причинява подхранва тъмата и злите помисли ,които са в сърцата ни.И така , как да искаш да си облечен в светлина след като единствено подхранваш тъмнината .

Притчи 20:20
Светилникът на този, който злослови баща си или майка си, Ще изгасне в най-мрачната тъмнина.

Мат. 5:27 Чули сте, че е било казано: "Не прелюбодействувай".

За всеки , който прелюбодейства прави тялото си , тяло на блудница.

1 Коринтяни 6:16
Или не знаете, че който се съвъкупява с блудница е едно тяло с нея? защото "ще бъдат", казва, "двамата една плът". 

Но кое е това , което ни развращава от вътре, което се избълва от сърцето?

Мат. 5:28 Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.

Мат. 5:29 Ако дясното ти око те съблазнява, извади го и хвърли го; защото по-добре е за тебе да погине една от телесните ти части, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в пъкъла.

Знам колко е трудно за теб млади човече, да излезеш на разходка в града или в мола , и да не загледаш някоя млада, съблазнително облечена жена или дори момиче.Имам чувството ,че тяхната цел е единствено да привличат внимание върху телата си , които разголват за да се покажат колко са сексапилни и да привлекат вминанието ти и да поискат пожеланието ти.Вместо да се обличат и да показват красотата на лицето си , те показват разголената си плът.
1 Петрово 3:3 Вашето украшение да не е външно, сиреч, плетене косата, кичене със злато, или обличане със скъпи дрехи,
Залагат единствено на това , което е тленно и се разлага ,както труп в ковчег заровен под земята се разлага.
Но внимавай на мъдростта на Господа ,който ти казва: 
Сине мой, дай сърцето си на мене, И очите ти нека внимават в моите пътища,  Защото блудницата е дълбока яма, И чуждата жена е тесен ров.
Той ти казва дай на Мен сърцето си , а не на нея.Тя не го заслужава , не и се покорявай , не й ставай роб , не я приемай така лесно в сърцето си.

Защото след всичките тези пожелания с очите си , които извършваме и пожелаваме ,жена след жена,след жена,за нас най-нормалното нещо е да се съблазним и от собственото си тяло.

Мат. 5:30 И ако дясната ти ръка те съблазнява, отсечи я и хвърли я; защото по-добре е за тебе да погине една от телесните ти части, а не цялото ти тяло да отиде в пъкъла.

Да, отново знам колко е трудно ,след като си гледал цял ден ,по плакати, по билбордове, в рекламите, в господари на ефира красиви жени с разголени тела да не те съблазни ръката ти, но знай ,че ако искаш от Господа да спреш с това ,което развращава сърцето ти и осквернява тялото ти ,Той е силен да те избави.Той знае ,че ние сме слаби и податливи ,знае и в какъв свят живеем в момента , и какви трудности ни предоставя, но това ,че е трудно не означава ,че трябва да спрем да се борим, както сме го направили сега, и след като изчитаме всекидневните лъжи , излизащи от интернет статии и учени от незнайни организации ,колко е полезно да се извършва това що не е право пред Господ и това , което кара светлината ,в сърцето ни да изчезва и прокарва неотутолим глад за тази плътска похот сме се докарали до положението , в което 95% от младежите и 60% от жените го правят ежеседмично.Знаете ли ,че в средата на 19 век самозадоволяването дори се е смятало за болест.А сега е нещо толкова нормално.

Правим телата си , тела за блудство и сърцата си да туптят за блудниците.Вместо да се предадем на Господа и Той да ни измъкне от блатото ,в което се намираме.

Нека ви издам една тайна.Къде според вас обитава Бог?Къде е неговият храм?

Йоан 2:19-21 В отговор Исус им рече: Разрушете тоя храм и за три дни ще го издигна. 
Затова юдеите рекоха: За четиридесет и шест години е бил граден тоя храм, та Ти за три дни ли ще го издигнеш? 
Но Той говореше за храма на тялото Си.

Деяния 17:24 Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове.

По-добре се включи в борбата за душата и тялото си,за сърцето си , застани начело сред армиите на светлината и се бори с тъмнината.
1 Коринтяни 6:19
Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си,

Откажи се да бъдеш в мрака да не би да се намериш погубен.
1 Коринтяни 3:17
Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали; защото Божият храм е свет, който храм сте вие.

И тъй , ако все още се ценим и се имаме за солени и за светилници , добре е да се замислим дали в сърцата си се имаме за такива, според Божието Слово. Аз знам ,че не сме ,защото съдя по себе си,но знайте ,че Бог е жив Бог и който извика към Господа ще бъде спасен, който вярва и уповава на Него, ще се намери в Неговата светлина и Святия Дух ще съжителства в сърцето му, и ще му помага за всяко нещо,за което ние човеците нямаме сила и виделина в света.Вярвам ,че както мен ме е освободил от робството на греха и е очистил сърцето ми от тези плодове на плътта така и всеки , който се моли и приеме Исус Христос да обитава в мислите и сърцето си , може да бъде изцелен и изведен от затвора на тъмнината.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gifted
Категория: Други
Прочетен: 23935
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930